07 دی 1394 - 13:49
شناسه خبر: 3662
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خبر داد:
واردات بذر از فرانسه
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی از مصرف پایین کود شیمیایی در بخش کشاورزی نسبت به میانگین جهانی خبر داد .
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایلنا یزدان سیف در نشست مطبوعاتی از راهاندازی آزمایشی باشگاه کشاورزان و سامانه ارتباط مردمی کشاورزان از سوی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خبر داد و گفت: در این سامانه خدماتی از جمله اطلاعات هواشناسی، کارشناسی و مشاوره به کشاورزان و سفارش تلفنی نهادهها به کشاورزان ارائه میشود و سفارشگذاری آزمایش خاک و آب، اخذ کارت اعتباری نهاده و غیره در دستور کار قرار دارد.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی افزود: باشگاه کشاورزان به صورت آزمایشی در قزوین راهاندازی شد و حدود 4000 نفر عضو این باشگاه هستند که تا 22 بهمنماه امسال افتتاح میشود اما در صددیم پس از افتتاح و رفع نواقص احتمالی این طرح، تا دو - سه سال آینده تولیدکننده را به عضویت این باشگاه در آوریم که البته این سامانه و باشگاه کشاورزان بسته نیست و در آینده میتواند خدماترسانی گستردهای به جامعه کشاورزان انجام دهد.
وی تاکید کرد: در زمینه تغذیه گیاه ایران وضعیت مناسبی ندارد و فاصله زیادی با میانگین مصرف کود در دنیا داریم، چرا که میانگین مصرف جهانی عناصر پایه کودی در هر هکتار 120 کیلوگرم است و بیشترین میزان مصرف آن به چین با 735 کیلوگرم اختصاص دارد در حالی که در سال 1391، 36 کیلوگرم در هر هکتار در ایران مصرف شد و در حال حاضر به بیش از 50 کیلوگرم رسیده است.
سیف افزود: پس از لغو تحریمها به دنبال افزایش واردات کودهای شیمیایی باکیفیت از کشورهایی اروپایی به جای کودهای بیکیفیت چینی هستیم و برنامهای برای افزایش قیمت نداریم.
وی تاکید کرد: در زمینه تغذیه گیاه ایران وضعیت مناسبی ندارد و فاصله زیادی با میانگین مصرف کود در دنیا داریم، چرا که میانگین مصرف جهانی عناصر پایه کودی در هر هکتار 120 کیلوگرم است و بیشترین میزان مصرف آن به چین با 735 کیلوگرم اختصاص دارد در حالی که در سال 1391، 36 کیلوگرم در هر هکتار در ایران مصرف شد و در حال حاضر به بیش از 50 کیلوگرم رسیده است.
سیف افزود: تغذیه مناسب گیاه از نظر عناصر کودی هر قدر بهتر و مناسبتر باشد، باعث کاهش مصرف آب و افزایش عملکرد میشود و هر کشوری حفظ منابع آب برایش اهمیت داشته باشد به تغذیه گیاه بیشتر توجه میکند که به عنوان مثال میتوان به مصر اشاره کرد که چهاردهمین کشور در زمینهی تغذیه گیاهی بهشمار میرود، چرا که این کشور با مشکل تامین منابع آب مواجه است.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ادامه داد: ایران رتبه 117 را در سال 2012 در زمینهی تغذیه گیاهی و میزان مصرف عناصر کودی در هر هکتار داشته است که در سال جاری میلادی به حدود رتبه 90 رسیدهایم.
سیف تصریح کرد: برخی کارشناسان با برقراری رابطه بین مصرف کود بیش از حد در بخش کشاورزی و افزایش آمار سرطان در کشور به اظهارات غیرکارشناسی میپردازند و ادعا میکنند که میزان مصرف عناصر کودی در تولید محصولات ایران بالاتر از دیگر کشورهاست در حالی که براساس بررسیهای موجود تغذیه گیاهی در ایران و میزان مصرف کود در بخش کشاورزی نه تنها بالا نیست، بلکه بسیار پایینتر از دیگر کشورهاست و اتفاقا در دولت فعلی در راستای افزایش مصرف در جهت بهبود تغذیه گیاهی حرکت شده است.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اعلام کرد: مزیت نسبی کشور را تنها نباید پتروشیمیها از آن استفاده کنند و اگر کشور بهرهمند از منابع گازی است باید همه بخشهای کشور از این موضوع منتفع شوند.
سیف افزود: کودهای شیمیایی جزو محصولات ضروری با اولویت اول و مشمول قیمتگذاری هستند و تا افزایش قیمت کود شیمیایی به تصویب ستاد تنظیم بازار نرسد، هیچ کس اجازه افزایش قیمت ندارد.
وی ادامه داد: از کارخانههای تولیدکننده درخواست شده تا در صورت زیان جدول آنالیز محاسبه شده آن را به سازمان حمایت بفرستند تا مورد بررسی قرار گیرد و اگر ضرر و زیانی حادث شده باشد براساس ماده 90 اصل 44 قانون اساسی دولت مکلف است آن را بپردازد، اما در حال حاضر نرخ خرید کود اوره از شرکتهای پتروشیمی 625 تومان است و این محصول کیلویی 700 تومان به دست کشاورزان میرسد.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با تاکید بر اینکه برنامهای برای افزایش قیمت کودهای شیمیایی وجود ندارد، اظهار کرد: هر کشاورزی در هر نقطهای از ایران به کود شیمیایی نیاز دارد شرکت پشتیبانی امور دام با موجودی مناسب در اختیار خود میتواند آن را تامین کند و هماکنون هیچ کمبودی در کشور از نظر نهادههای کشاورزی وجود ندارد.
سیف ادامه داد: با توجه به کشت کلزا در مناطق سردسیری بذور مدنظر بود که به سرما و ریزش حین برداشت محصول مقاومت داشته باشد و در این راستا پس از بررسیهای مختلف سال گذشته قریب به 125 تن بذر کلزا تامین شد که 90 تن آن از طریق فرانسه صورت گرفت. البته در صورت تولید داخلی این بذر از طریق انتقال تکنولوژی استفاده از ظرفیتها و تولید داخلی در اولویت قرار دارد.